Typ n�rdnyheter va?

Nu kommer nördnyheter. Olikt mig va? Fast jag är nog en nord, jag har ju ändå gått Teknikprogrammet i gymnasiet och det har funnits en dator i hushållet sålänge jag kan minnas. Bra eller dåligt? Vem fan bryr sig, jag har nytta av mina kunskaper nuförtiden – medan andra sitter som shimpanser vid datorerna klarar jag av det mesta utan svårigheter.

Jag har väl aldrig haft stora problem med spam till min e-post, jag har större problem med reklambladet Svepet från Posten – men det har jag på senare tid löst genom att skriva ”Ingen reklam, tack”.

Nördnyhet nummer ett: Spammare dömd till rekordböter. Ett bakslag för spambranschen med andra ord. Det måste ju uppskattas av er alla med e-postlådor. 900 000 dollar får företaget betala. Saftigt.

Sedan har fyra män ställts inför rätta för så kallade Nigeriabrev. Om jag tolkar det hela rätt riskerar de att få 20 plus 30 år – för e-postbedrägeri och bankbedrägeri om de döms.

Ta en titt på 419 Eater – en sida där Nigeriabrev-scammare förlöjligas och förnedras. Väldigt roande må jag säga, då de får smaka på sin egen medicin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.