Idag blir det ett recept på kassler med potatis, däremot inte vilken kassler som helst utan Emeliekassler, som Emelie i sin tur kallar Tessekassler – för att en Tesse bjudit henne på det en gång i tiden.
Ingredienser: Kassler, matlagningsgrädde, chilisås, broccoli och kokt potatis.
Koka broccolin tills den blir mjuk. Under tiden kan du skiva kasslern och placera den i en ugnssäker form. Häll sedan upp matlagningsgrädden i en skål och vispa ner chilisås i lagom mängd så att grädden får en orangerosa färg. Häll grädden ovanpå kasslern och lägg till den nu mjuka broccolin och ställ in allt i ugnen på 220 i ungefär 25 minuter. Koka potatisen under tiden som kasslern gräddas i ugnen.
Servera ihop med grönsaker och njut. Mums!
Hur kan du vara så smal med sån diet och sådana portioner?
Om jag ändÃ¥ visste det, Mattias.
No offense, men det ser helt groteskt ut när dte är färdiglagat… Det kan dock bero pÃ¥ att potatis alltid ser snuskigt ut med sÃ¥s till…. Annars lÃ¥ter det som götta!
Henke: Jo, jag hÃ¥ller med. Potatisen är en aning överkokt ocksÃ¥. 🙂