Dagens rätt

Idag är det dags att börja laga din mat en och en halv timme innan du blir hungrig. På menyn står en köttgryta som jag brukar göra när jag känner att min kropp måste återhämta sig.

Köttgryta

Ingredienser:
Grytbitar
Lök
Potatis
Kryddor, grönsaker och lingonsylt.

Hacka löken i lagom stora bitar och bryn den i en gryta. Tillsätt sedan grytbitarna och bryn dem ihop med salt och peppar. När köttet fått en stekyta tillsätt vatten, soja och lite köttbuljong. Nu skall grytan koka i en och en halv timme så köttet blir mört och gott. Det är viktigt att hålla koll på grytan och fylla på med vatten med jämna mellanrum. Vatten avdunstar när det når temperaturer över 100C och det är över 100C i din gryta.

Medan köttet kokar kan du ställa dig på balkongen och kasta kottar på förbipasserande som stirrar för mycket. Ungefär när det är 40 minuter kvar på din gryta och när dina kottar är slut kan det vara bra att förbereda potatisen. Skala potatisen och koka upp dem med lite salt i en kastrull. Koka potatisen så att den blir mjuk, men inte för mjuk så att den faller isär bara av att du andas på den.

När potatisen är klar mosa den till potatismos, tillsätt lite smör och mjölk. Blanda gärna ut smöret först så att det smälter ordentligt innan du tillsätter den kalla mjölken. Häll på lite peppar också. Värm moset på spisen. Ett tips kan vara att krydda upp moset med lite persilja.

Nu kanske såsen i din köttgryta är väldigt tunn, tillsätt lite mjöl och låt det koka så lär den bli lite tjockare. Nu bör allt vara klart.

Servera med lingon och färska grönsaker. Smaklig måltid!

4 svar på ”Dagens rätt”

  1. Herrejävlar, grytbitar trodde jag bara att mammor kunde laga till. im impressed. ska testa det nÃ¥gon dag när kroppen behöver nÃ¥got annat än pasta, piller och skum.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.