Double gillar (och betalar) dig som bloggar

pengar

Double <3 (Läs: gillar) dig som bloggar – med en uppmaning om att baka in reklamlänkar i dina blogginlägg kan du tjäna en slant eller två.

Det har länge florerat kritik kring betalda proffsbloggare (ex. blondinbella.se) om att de får betalt för att blogga om varumärken och produkter.

Det känns som en ständigt återkommande debatt, detta från 2007:

Under hösten 2008 uppmärksammas det igen i samband med Blondinbellas 18-årsfest, jag hittade dessa två artiklar hos Dagens Media via detta blogginlägget:

Är det olagligt då?

Sammanfattnings från de två artiklarna från Dagens Media kan det beskrivas såhär:

– Det finns något som kallas sponsrade inlägg. Då ska det framgå att det inte är redaktionellt material. Det är ungefär som advertorial i en tryckt tidning, säger han.

Förekommer det på sajten i dag?

– Nej, det är någonting vi börjar med nu. Det måste framgå att det inte är redaktionellt material annars strider det mot reklamlagstiftningen. Det är också viktigt för vår trovärdighet, oavsett om det är lagligt eller inte.

[Red. anmärkning: Summan av kardemumman är egentligen enbart trovärdighet…]

– Det kommer att straffa sig, när läsarna får veta att det inte är hennes egna åsikter. Men det är skönt att det äntligen kommer fram att det är så här det går till. Det har snackats länge om att Blondinbella tar betalt från företagen hon skriver om, och här är beviset.

Min åsikt är den att det är helt försvarsbart – inom rimliga ramar. Självklart skall du blogga om det som du tycker om och har du möjlighet att tjäna pengar på det, så är det absolut rätt. Att sedan nämna ett varumärke, som du själv inte gillar, bara för pengarna – ja då, raserar din trovärdighet. Vem vill jobba åt ett företag som de inte trivs på?

Från Double:

Double <3 dig som bloggar!

Vi skall därför nu berätta en av hemligheterna bakom hur du tjänar mer pengar på din blogg! Hemligheten är att du skall vara aktiv med textannonser och länka direkt från dina inlägg, genom att exempelvis rekommendera en produkt du gillar.

Bannerannonser fungerar, men dina läsare tröttnar snabbt på dem om du inte byter ut dem ofta! Du kommer märka att du tjänar mer pengar på textlänkar med tiden om du bara är lite mer aktiv!

”Det där Double – jag vill tjäna pengar på mitt bloggande?”

Varsågod: Tjäna pengar på din blogg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.