Kontorsleksakerna du inte klarar dig utan

Även om svenska arbetsplatser inte har en lika utbredd ”cubicle”-kultur som i Sverige, så finns det faktiskt arbetsplatser (Läs: dotcom/webb 2.0-arbetsplatser) där det känns helt okej att ha en mängd kontorsleksaker som blinkande USB-missiler och andra maskotar.

Vilka leksaker skall man välja och var hittar man dem?

Cubicle

cubes-bob-focus

Givetvis är en cubicle ett måste, för någon mer oinspirerande arbetsmiljö finns nog inte (om man får tro filmen Office Space). Modellen avbildad på bilden ovan finner ni  här för 160kr. Det finns också en IT-tekniker-variant för IT-teknikern.

Bonuslänk: Bästa ur filmen Office Space, på Youtube. (spoilervarning)

Prylar

tenguthumb_t4_thinklightpanic-button

Prylar och främst USB-prylar är ett måste, ovan ser vi  Tengu som ändrar ansikteuttryck i takt med att din musik. En genialisk uppfinning är glödlampan, Thinklight, som belönar dig som skriver mycket i ditt arbete, ju snabbare du skriver, desto snabbare blinkar lampan – perfekt bevis på att du verkligen arbetar, eller hur?

När allt kört ihop sig, finns den underbara Panik-knappen – det enda som saknas är att den borde vara uppkopplad mot företagets Helpdesk.

Leksaker

En annan kategori är leksakerna, där du själv måste interaktera och måste vara aktiv.  Till dessa hör bland annat ovan nämnda USB-missilerna – givetvis utrustad med kamerasikte – så att du kan sikta in dig på ovetande kollegor utan att själv synas. Mer Top Secret US Military Headqurters blir det inte.

webcam-missile-launcher-img1zero-fog-blaster-img1

If you can’t shot them out, smoke them out får man höra i gamla amerikanska maffiafilmer. Jag rekommendera att ni börjar direkt med att röka ut dem (alltså skippa skjutningdelen). Zero Fog Blaster jagar ut dina irriterande kollegor ur ditt kontorsrevir.

Fler leksaker och andra nördiga prylar hittar du hos Bytelove.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.