Bra och dåliga nyheter(?) i Google

Jag surfade runt på Google bildsök för att hitta kreativitet till en grafisk pryl som jag satt och lekte med och upptäckte att bildsöken har förfinats avsevärt. Nu går det i kombination till sökfrasen också att visa bilden efter dominerande färger samt vad bilden i sig föreställer.

bildsok

Häromdagen satt jag och sökte efter mitt hobbyprojekt, Dryckesspel, och upptäckte att sökresultaten för vanliga sökningar också har förfinats. Nu kan jag (för egen del) välja att skicka vissa av träffarna jag får när jag söker till överst på träfflistan, jag kan plocka bort sidor jag inte gillar samt även kommentera dem. Finurligt.

De som använder funktionerna Flytta upp och Ta bort skulle jag däremot vilja påstå är konservativa. Det finns en anledning till varför en sida hamnar överst. Används funktionen för flitigt av någon kommer denna personen inte att upptäcka nya sidor som tar sig upp på toppen i sökresultaten.

google-ds

Är detta nyheter i Google eller har jag bara inte sett dem tidigare?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.