iCloud – ett buggigt men virtuellt skrivbord

Jag blev uppmärksammad på något som heter iCloud via TkJ:s blogg. iCloud är ett virtuellt skrivbord som du kör i din webbläsare. Tanken är att du ska använda detta, istället för ditt vanliga skrivbord på din dator – så att du kan få upp samma skrivbord oavsett var du befinner dig i världen och oavsett vilken dator du använder . Tanken är mycket god – men jag upptäckte, efter bara att par minuters testande, att det finns en hel del kvar att önska om.

Den största bristen jag såg var att det var ruggigt långsamt och sedan buggar webbläsaren (se exempel nedan, hur det inbyggda Youtube-klippet på min blogg envisas med att visas genom program som ligger över klippet).

icloud-560

Däremot är det helt klart värt ett försök att leka runt med – och jag gillar tanken på att min egna dator (med mina program, mina inställningar, mitt utseende) kan vara tillgängligt för mig även om jag lånar en kompis dator.

Ett svar på ”iCloud – ett buggigt men virtuellt skrivbord”

 1. Hej!

  Har du testat icloud nu på senaste? Kan lova dig att det går mycket fortare än vad det gjorde maj 2009 😉

  För mig tar det ca 15 secunder att logga in på icloud, och jag har även gjort en youtube video hur du kan få icloud att starta snabbare.

  Jag är relativt nytt fan av icloud, och har väl använt det i ca 2 månader snart.

  Vänligen

  Henrik

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.