Hur man håller annonskostnaderna uppe

Jag surfade runt på Youtube och upptäckte ett genialiskt sätt att hålla sina annonskostnader uppe. Nämligen att visa sina egna annonser, på sin egen webbsite. I klartext:  Youtube gör reklam för ”Youtube på svenska” när jag är inne på svenska Youtube.

annons1

Sedan börjar mina varningsklockor att ringa. Google äger Youtube, vilket innebär att Youtube i princip inte betalar något för Adwords-annonsen – pengarna går ju tillbaka till samma företag i slutändan ändå. Sedan börjar jag tänka i förbjudna banor som att Youtube (gratis) köper loss vissa sökord, för att inte andra svenska videosajter skall synas på svenska Youtube. Kan det vara så? Detta innebär att Google medvetet drar upp priserna för sökorden… eller?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.