Android-telefon kör Ubuntu mot datorskärm

android-features-heroJag har nyligen blivit med surfplatta – en Samsung Galaxy Tab 10.1. Med anledning av det har jag grottat ner mig rejält i Android. Idag hittade jag klippet nedan där gänget bakom det Linux-baserade operativsystemet Ubuntu visar upp sitt OS – körandes på en Android-mobil.

Telefon är, via en dockningsstation kopplad till en extern skärm, fullt intergrerad med telefonens innehåll. Som du ser i klippet kan du bland annat se på dina bilder eller skicka SMS direkt från ”datorn” samtidigt som du får upplevelsen av en helt vanligt dator. Hur coolt som helst!

Känns som Apples iPhone lever lite farligt just nu.

Läs mer hos Ubuntu

3 svar på ”Android-telefon kör Ubuntu mot datorskärm”

  1. Uppenbart sedan länge att detta skulle komma. Men Apple kommer att göra samma sak inom kort.

  2. När kommer dockan där man han koppla på mus, kbd samt skärm och slippa Blåtand.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.