Ett recept på kladdkaka

Nedan publicerar jag ett recept på kladdkaka. En mycket god kaka som är mycket fin att äta på en regnig vårkväll – kanske blir det ikväll?

(Receptet förutsätter att du har en elvisp, men det går mycket bra att baka en kladdkaka utan en sådan om det skulle visa sig att man inte äger en sådan).

Kladdkaka – 6-8 portioner
Du behöver:

100 g margarin eller smör
2 ägg
3 dl socker
2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 msk vaniljsocker
Gör så här:

Dela matfettet i mindre bitar och smält i en skål i mikrovågsugnen på full effekt 1-2 min och låt svalna. Man kan också smälta matfettet i en kastrull på spisen.

Vispa ägg och socker pösigt med elvisp (eller handvisp). Tillsätt vaniljsocker och kakao och vispa med lägsta hastigheten på elvispen. Tillsätt mjölet. Tillsätt sist matfettet. Vispa försiktigt till en jämn smet och häll smeten i en rund form.

Grädda i 175 grader i ca 20 minuter i mitten av ugnen.

När kladdkakan är färdiggräddad låter man den svalna och stå kallt tills den ska serveras. Sikta ev. florsocker över vid servering. Glass eller vispad grädde är gott till. Kladdkaka passar bra som efterrätt.

Källa: Recepten.se.

6 svar på ”Ett recept på kladdkaka”

  1. Jag tänkte bara pÃ¥peka en bildstöld här. Bilden tillhör mig, och skall därför stanna pÃ¥ min hemsida. Jag vet inte vart du har hittat den, men jag vill att du plockar ner den.

  2. Är Ã…sa en surkärring bara för att hon reagerar över att du snott hennes bild? Du var mig en omogen rackare.. antar att du bara är avundsjuk pÃ¥ hennes fina bilder.

  3. Anna, nu skall vi skilja pÃ¥ ordet surkärring och surrkärring. Att kalla nÃ¥gon surkärring kan vara ganska elakt, men surrkärring är ju inget ont ord utan nÃ¥got man säger till nÃ¥gon som fÃ¥r nys om nÃ¥got. Här fick hon nys om bilden, i ett jättegammalt inlägg som lÃ¥g lÃ¥ngt ner i arkiven.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.