Jaspal "Jas-plan" Hannibal är död

Katten som jag såg födas, spenderat hela min gymnasietid med och som stöttat mig genom vått och torrt är död. Jaspal, den mesta coola och hårdaste katt jag någonsin stött på har blivit överkörd.

Jaspal - liten

Jaspal föddes en höstdag i 2000 tillsammans med två syskon. Redan från födsel visade sig Jaspal vara speciell. Detta var en katt med vilja och attityd – som visste var skåpet skulle stå. Han var mer lik en hund i sättet än en katt.

Han fick fem och ett halvt underbara år ihop med sina två syskon och sin mamma. Namnet Jaspal kommer från en skräddare i Thailand eftersom ”katten ser ut som ett lapptäcke”.

Hannibal-delen är något som jag la till, till min systers förtvivlan. Det passar in så bra helt enkelt. Jas-plan kom ifrån att han var en baddare på att springa snabbt och okontrollerat som liten.

Jaspal

Det är svårt att förstå att man fortfarande kan vara så fäst vid ett husdjur även efter att man flyttat hemmifrån och bara haft tillfälle till att träffa ett par gånger då och då sedan dess men så är det tydligen.

Sorg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.