Studentekonomi och juvelkupp

Idag skall vi studenter höras, runt om i landet kommer det att hållas protester kring det låga studiemedlet. I Jönköping, på min Högskola, kommer det att hållas en debatt utanför Studenternas Hus mellan klockan 12 och 13 med lunch i vårsolen – för att citera ett mail från Jönköpings Studentkår.

I mailet står det också att det kommer att hållas protester på andra platser runt om i Sverige:

I Stockholm spelar SFS studentmonopol tillsammans med studenter och politiker på en gigantisk spelplan mellan klockan 12 och 13. Chalmers gör en större demonstration, och följer upp med fler aktiviter som avslutas först den 9 maj i Chalmers Kårhus.

I Borås och Kristianstad öppnar soppkök för fattiga studenter. Mälardalens studentkår demonstrerar utanför stadshusen i Västerås och Eskilstuna 11.00-13.30. På Gotland går Rindi studentkår ut och möter allmänheten på Östercentrum. Borlänge studentkår klär sitt kårhus i budskap kring studenters dåliga ekonomi.

Ett gäng andra lirare, som behövde pengar var ett par tjuvar som försökte backa in i ett skyltfönster i en exklusive butik i Rom, Italien med en bärgningsbil.

Tjuvarna hade stulit en bärgningsbil och med kranen som murbräcka körde de i hög fart in i Bulgaris skyltfönster.

Där hade personalen just lagt fram dagens skyltning – fyra set örhängen med diamanter och smaragder till ett värde av flera miljoner kronor.

När det skottsäkra glaset höll kastade sig säkerhetstjänsten in och slet bort juvelerna ur fönstret.
Tjuvarna försvann på en moped.

Liksom oss studenter har de fortfarande knapert i kassan – då de misslyckades med kuppen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.