Tre olika sätt att använda ett betalnummer för att tjäna pengar på din webbplats

sedlar

Jag bloggade tidigare om annonsprogrammet Double.se som uppmanar bloggare att använda sig av deras tjänster för att tjäna pengar på sin blogg (eller hemsida).

Jag håller med till fullo, självklart borde man få betalt om man bloggar så väl att det faktiskt finns en källa till inkomst. Däremot kommer långt ifrån alla att få mycket betalt, men lite växelpengar för de flesta finns det ju att kamma hem för att täcka webbhotellkostnaderna. One.com som jag använder, duger utmärkt till att använda för bloggande och kostar ju bara 12 kronor per månad och det är ju en summa man utan problem kan kamma hem om man är lite flitig.

Webbmakare ska också ha betalt

Självklart ska du som driver en webbplats, community eller någon annan typ av hemsida kunna få pengar för ditt arbete. Även om bra annonser och annonsörer fungerar väl så finns det andra sätt att kamma in större summor.

Ta steget längre, skapa betaltjänster på din hemsida (eller blogg?)

En svensk tjänst kallad Wobtel erbjuder dig som privatperson eller företag möjligheten att ta betalt via Telefon för dina tjänster. Du väljer själv om du vill att kunden ska ringa eller SMS:a för att till exempel få tillgång till något.

Tre olika sätt att använda ett betalnummer för att tjäna pengar på din webbplats

 1. Nya medlemmar bekräftar sina medlemskap
  En populär community eller forum kan utan problem ta betalt för nya användare. Nya användare måste bekräfta sitt medlemskap genom att SMS:a en kod till ett visst nummer. En SMS-kostnad på 10 kronor och 25 nya medlemmar om dagen ger en omsättning på ungefär 7 500 kronor i månaden. Täckmantel: Kravet på bekräftning är till för att förhindra att personer har flera konton.
 2. Första knarkdosen är alltid gratis, nu är det dags att ta betalt för mer
  Om du driver en framgångsrik community eller forum kan du erbjuda plusmedlemskap och extrafunktioner mot den som betalar. Egentligen klarar sig dina besökare utan extrafunktionerna, men det kan vara just sådana saker som underlättar besökarens vistelse på din sida.
 3. Få din användare att känna skuld
  Om du driver en bra tjänst kan du få dina användare att känna skuld eftersom du erbjuder dem något bra helt utan kostnad. Genom en enkel mening som ”Gillar du det jag gör/denna community?” och svara fråga med ”Donera enkelt 20 kronor via ett SMS (så blir jag glad)”. Utöver att göra dig glad, kan du erbjuda dina besökare en lite stjärna vid sitt namn när de kommenterar. Ett tecken som visar att de bidragit – och ett sätt för dig att annonsera möjligheten att bidra på ett mindre påfluget sätt.

Ett urval av (anonyma) exempel från verkligenheten

 • Ett forum hade problem med att besökare registrerade användarekonton bara för att jävlas med andra användare. Forumet införde ett par dagars karenstid på nya användare som de kunde slippa genom att betala en avgift via telefon eller sms.
 • En dejtingcommunity hade fler killar än tjejer. Communityn begränsade så att det var tvunget att finnas lika många killar som tjejer registrerade. Killar som däremot betalade för sig via SMS eller telefon kunde komma in ändå trots att kvoten kille:tjej var ojämn.
 • Ett forum erbjuder sina användare att köpa till extrafunktioner till sitt forumkonto. En användare som betalar kan använda forumets sökfunktion, bilduppladdningsfunktion och få tillgång till äldre arkiverade forumtrådar.
 • En bloggare låter sina besökare registrera sig för att kommentera. För de användare som verkligen vill synas finns möjligheten att via ett SMS få en månads plusmedlemskap vilket innebär att användarens kommentarer blir röda istället för svarta i kommentarfälten.

Till tjänsten och skaffa ett betalnummer på 2 minuter!

7 svar på ”Tre olika sätt att använda ett betalnummer för att tjäna pengar på din webbplats”

 1. Bra och välformulerat skrivet utan att det låter fult med att få in pengar på skrivandet. Jag använder också webhotellet one.com med deras webb- och blogverktyg. Tyvärr kan jag inte koppla ihop annonser etc till verktygen. Har du något tips hur man gör?

 2. Svenolof – tyvärr är du ganska låst med Ones egna bloggverktyg. Jag hade förslagit att du installerade WordPress (http://sv.wordpress.org). Det finns också en hel del färdiga plugins och teman till WordPress som du kan använda dig av.

 3. Härligt att du fick det att fungera! Bra val med WordPress, ser att du jagat fatt på ett riktigt stiligt tema också! 🙂

 4. Tack för tipsen!
  Jag ska starta företag med inriktning på dejting och chatt
  Har du tips på hur jag kommer igång?
  Vad ska jag tänka på?

  Puss och kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.